دستيابی به داده ها در فرم های وب در اغلب فرم های وب نياز به دستيابی داده ها و نمايش آنها و در برخی موارد ويرايش و بهنگام سازی آنها وجود خواهد داشت . آگاهی از تکنولوژي های دستيابی به داد ه ها در صفحات فرم های وب، باعث طراحی و پياده سازی نرم افزار های موثر و با کارائی بيشتر تحت وب خواهد شد. در اين مقاله به بررسی مفاهيم مربوط به دسيتابی داده ها در صفحات فرم های وب پرداخته و نحوه استفاده از کنترل های مربوطه جهت نسبت دهی داده ها در صفحات را بررسی خواهيم کرد
راهکارهای مديريت وضعيت صفحات ASP.NET State management ، پردازشی است که بکمک آن وضعيت يک صفحه و اطلاعات مرتبط به آن ، ذخيره و از اين طريق امکان دستيابی و استفاده از اطلاعات فوق برای ساير صفحات فراهم خواهد شد. ASP.NET در اين راستا روش های متعددی را ارائه نموده است
مديريت وضعيت صفحات در فرم های وب ( State Management ) فرم های وب و فريمورک ASP.NET از طريق پروتکل Http با يکديگر مبادله اطلاعاتی دارند( مرورگر و سرويس دهنده وب ) . Http يک پروتکل stateless است . صفحات وب زمانيکه از سرويس گيرنده درخواستی برای آنان نزد سرويس دهنده واصل گردد ،مجددا" ايجاد خواهند شد. اين بدان معنی است که تمامی اطلاعات مرتبط با صفحه و کنترل های مربوطه بر روی صفحه گم ( حذف ) می شوند
فرم های وب يکی از امکانات جديد ارائه شده توسط ASP.NET ، جهت طراحی و پياده سازی بخش رابط کاربر نرم افزارهای تحت وب می باشند . مهمترين ويژگی فرم های فوق ، قابليت برنامه نويسی بر روی آنها است . يک فرم وب اطلاعات مربوطه را برای کاربران صرفنظر از نوع مرورگر و دستگاه استفاده شده،فراهم می کند.فرمت خروجی ايجادشده توسط فرم های وب ، شامل اغلب زبانهای متکی بر پروتکل Http نظير: html ,xml, wml و ECMAScript(Jscript,JavaScript) است . در ادامه به بررسی برخی از ويژگی های مهم اين نوع فرم ها خواهيم پرداخت.
ASP.NET فراتر از يک نسخه تکميل شده در مقايسه با نسخه قبلی خود يعنی ASP کلاسيک است . ASP.NET يک محيط کامل جهت پياده سازی نرم افزارهای تحت وب است . با اينکه ASP.NET از لحاظ گرامر با ASP کلاسيک شباهت هائی را دارد ولی تکنولوژی فوق با ارائه يک مدل جديد برنامه نويسی بهمراه زير ساخت های لازم ،امکان ايجاد نرم افزارهای تحت وب را با امنيت و استحکام بيشتر فراهم می آورد.
شرکت مايکروسافت در جولای سال ۲۰۰۰ ميلادی در کنفرانس پياده کنندگان حرفه ای (PDC) ابتکار جديد خود يعنی دات نت را معرفی نمود. دات نت چيست ؟ در صورتيکه صفحه اختصاصی دات نت در سايت مايکروسافت را مشاهده کرده باشيد با تعريف زير مواجه می گرديد : " پلات فورم (Plathform)مايکروسافت برای سرويس های وب XML " . مايکروسافت همچنين دات نت را بعنوان روشی برای توزيع و عرضه سرويس های نرم افزاری مطرح نموده است . تعاريف فوق گرچه برخی از ابعاد مهم دات نت را تشريح می نمايند ولی نگرش فوق صرفا" از يک بعد ساده و از زاويه يک شرکت مورد توجه قرار گرفته است . برای پياده کنندگان نرم افزار دات نت يک الگوی جديد جهت طراحی و پياده سازی نرم افزار است . در اين مقاله به بررسی الگوی فوق پرداخته و از اين رهگذر جايگاه ASP.NET در اين پروژه نيز تبين خواهد شد. ????????: دات نت و جايگاه ASP, NET,
اصول اوليه سرويس های وب XML سرويس های وب XML ، بعنوان بلاک های اوليه برای ايجاد برنامه های توزيع شده در اينترنت مورد توجه جدی قرار گرفته اند. وجود استانداردهای مطلوب برای ارتباط برنامه ها با يکديگر باعث شده است که سرويس های وب XML بعنوان يک پلات فورم قابل قبول برای ارتباط بين برنامه ای مطرح گردند. هر برنامه با استفاده از چندين سرويس وب XML ، ايجاد خواهد شد. منابع ارائه دهنده سرويس های وب می توانند متفاوت بوده و در عين حال امکان ارتباط آنها با يکديگر صرفنظر از محل استقرار و نحوه پياده سازی ، وجود خواهد داشت . تاکنون تعاريف متفاوتی از سرويس های وب ارائه شده است ، برآيند تمامی تعاريف فوق را می توان بصورت زير خلاصه نمود .
معرفی ASP.NETو بررسی تفاوت های موجود با ASP کلاسيک
آيا ASP.NET نسخه جديدی از ASP کلاسيک است ؟ در پاسخ به سوال فوق می بايست با صراحت اعلان نمود که ASP.NET بعنوان يک نسخه اصلاح شده و يا تکميلی نسبت به آخرين نسخه ASP کلاسيک يعنی ASP 3.0 نبوده و در حقيقت ASP.NET يک الگوی جديد برای پياده سازی برنامه ها تحت وب خصوصا" اسکريپت هائی که بر روی سرويس دهنده اجراء می گردند ، می باشد . در اين مقاله سعی خواهد شد که به بررسی مهمترين تفاوت های موجود بين ASP.NET و ASP کلاسيک پرداخته و در اين رهگذر نگاهی نيز بر اصول اوليه و اساسی برای ايجاد اين نوع صفحات داشته باشيم .
واژه زيرساخت (Infrastructure) از جمله واژه هائی است که در موارد متعددی بخدمت گرفته شده و دارای معانی متفاوتی است . واژه فوق اغلب برای تشريح مراحل نصب ، آماده سازی خدمات و امکانات مربوطه در زمينه يک عمليات خاص نظير جاده ها ، سيستمهای ارتباطی، خطوط ارتباطی برق و ... بکار گرفته می شود. در اغلب واژه نامه ها برای واژه فوق تعريفی مشابه زير ارائه شده است :
برای ساخت درایو مجازی در این آموزش از فایل های خود ویندوز کمک می گیریم. اینبار به سراغ فایل اجرایی Subst.exe می رویم. این فایل در پوشه system32 که در پوشه windows قرار گرفته موجود است.
مشاغل رشته فناوری اطلاعات ( It )
مشاغل قابل احراز :
- مسئول آزمایشگاه های نرم افزاری
- مدیریت سایت های اینترنتی - کامپیوتری
- برنامه نویس سیستم های کاربردی
- مسئول بخش های مختلف در Isp ها
این مشاغل از اصلی ترین ها هستند.