اساس کار گیربکس ها تغییر سرعت بین موتور و چرخ ها می باشد. دنده ها برای حرکت اتومبیل لازم هستند. تصور کنید که اتوموبیلی تنها دارای یک دنده بود در این صورت این اتوموبیل هیچ شتابی نداشت و قادر نبود از تپه ها بالا رود. اما ماشین های با دنده خیلی خوب شتاب می گیرند و قادرند به راحتی از تپه ها بالا روند . بنابراین گیربکس ها از تعداد زیادی دنده ( از کم به زیاد ) ساخته شده اند ، برای استفاده هرچه بهتر از گشتاور ، در هنگامی که موقعیت رانندگی و حرکت تغییر کند.
درست مثل جعبه دنده های دستی، کار اصلی گیربکس های اتوماتیک این است که به موتور ( که دارای دامنه محدود سرعت است ) اجازه می دهد که سرعت خروجی، با دامنه وسیعی داشته باشند.
تفاوت اساسی بین گیربکس های اتوماتیک و دستی این است که گیربکس دستی با درگیر و آزاد کردن مجموعه دنده های مختلف ، به شفت خروجی نسبت انتقال دور های متفاوتی می دهد در حالی که در گیربکس اتوماتیک با همان مجموعه از دنده ها همه نسبت های انتقال دور متفاوت را می دهد. مجموعه دنده های سیاره ای وسیله ای است که این کار ها را در گیربکس اتوماتیک مقدور می سازد.
در این مجموعه فیلم آموزشی با اصول کار گیربکس اتوماتیک آشنا خواهید شد.این مجموعه عناوین زیر را در بر دارد:
فناوری نانو یا نانو تکنولوژی رشتهای از دانش کاربردی و فناوری است که شاخه های گستردهای را پوشش میدهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانو متر است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتا متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان میدهند. نانوفناوری یک دانش به شدت میانرشتهای است و به رشتههایی چون پزشکی، دامپزشکی، زیست شناسی، فیزیک کاربردی، مهندسی مواد، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط میشود. نانو تکنولوژی میتواند به عنوان ادامهٔ دانش کنونی به ابعاد نانو یا طرحریزی دانش کنونی بر پایههایی جدیدتر و امروزیتر باشد. میتوان موردهای زیر را شاخههای بنیادین دانش نانوفناوری دانست:
نانو روکش ها
نانو مواد
نانو پودرها
نانو لوله ها (نانو تیوبها)
نانو کامپوزیتها
مهندسی مولکولی
موتورهای مولکولی(نانو ماشینها)
نانو الکترونیک
نانو سیمها
DNA نانوسیم ها
نانو حسگرها
نانو ترانزیستورها
کاربردهای نانو فناوری: نانو کاربردهای گستردهای در دانشهای گوناگون دارد که از موردهای مهم آن میتوان به کاربردهایش در پزشکی برای ساخت داروهای بدون اثرهای جانبی اشاره کرد که تنها بر یک بافت ویژه تأثیر میگذارند. از انواع کاربردها میتوان در ساخت نانو جورابها، نانو لولههای کربنی، داروسازی هوشمند و … اشاره کرد.
جزوه انتقال حرارت دکتر گشایشی رو براتون قرار میدهم تا انتقال حرارت را به معنای ساده تر متوجه شوید. جزوه ای با بیان ساده و پر محتوا همراه با مثال، جداول و تصاویر که تهیه شده توسط یکی از دانشجویان خود دکتر بوده و توسط ایشون تکمیل شده. این جزوه در حال حاضر شامل 3 فصل اول می باشد که به ترتیب لینک دانلود قرار داده شده
جزوه به صورت فایل Power Point 2003 هست. امیدوارم از دانلود آن لذت ببرید.
چكيده : هم اكنون در عصري قرار داريم كه كيفيت، سرعت و قيمت نقش اساسي را در توليد مـحصولات ايفا مي كنند. ظهور فناوريهاي جديد توليد از جمله نمونه سازي سريع (Rapid Prototyping) فصل جديدي را در ساخت و توليد گشوده است. صنايع هوا فضا، خودرو سازي، لوازم خانگي و پزشكي در ساخت، آزمايش و بهينه سازي محصولات از اين روشها استفاده مي كنند. يكي ازكاربردهاي نمونه سازي سريع ((RP در صنايع هوا و فضا ساخت مدلهاي تست تونل باد است. از مدلهاي تست تونل باد كه با روشهاي RP ساخته مي شوند براي تعيين ضرائب آيروديناميكي استفاده مي كنند. در اين مقاله مقايسه اي بين روشهاي نمونه سازي سريع و مواد به كار رفته در نمونه ها با مدل فلزي جهت كاربرد در تست تونل باد براي تعيين ضرائب آيروديناميكي انجام شده است